Geamantanul cu ganduri Rotating Header Image

La nord de vointa mea

In timp ce marea majoritate a fostilor mei concetateni cu dor de duca au hotarat sa dea patria-muma pe o alta tarisoara cu promisiuni de mai bine, dar au avut grija sa ramana in vecinatate asa incat intoarcerea la obarsie sa fie temporar si spatial accesibila, eu am sarit ca prostu’ de pe un continent taman pe altul, ca daca tot era sa o fac lata, mi-am zis ca trebuie sa o fac si lunga. Mutatul asta in America nu a venit, asa cum ma asteptam, doar cu din alea de bine, ci mi-a dat o lectie cum ca departe de casa, e aventura la inceput si belea mai apoi. Asa ca m-am suparat si mi-am spus ca, macar acum, ma asez aici in sud de Californie, si ma descurc cum pot cu zboruri lungi de 12 ore atunci cand mi se face de-a ma intoarce la ai mei.

Dar pe principiul “nu te aseza prea comfortabil ca acusi plecam“, iaca ca ne bate nordul la usa si ne da vietile peste cap cu un job de nerezistat si de nerefuzat. Cine o fi pus carciuma-n drum si gugalu’ la mama lui naiba, nu stiu!
Acum ce-i de facut? Ca mie acolo nu-mi place! Dar lui, DA!
Si fie el gugalu’ mare si tare, dar nici de el nu-mi prea place ca a venit cu tentatii si obsesii, si drame, si plecari lungi si importante, si fara vreo ancorare prea curanda la vreun port rational, familial sau marital.

La nord e bine, nimic de zis. Am vizitat Bay Area si faimoasa vale siliconizata de prea multe ori pana acum ca sa mai ramana vreun dubiu cum ca nu e de bine pe acolo. E bine.  E cu resurse, e cu diversitate si intelectualitate, si societate si sobrietate, si ceva  mai multa elegantete decat aici la noi … la tara, in sud, unde pui slapu’si pantalonasul scurt si dai iama la ocean amestecandu-te printre “taranii” de surferi negrii de soare, arsi de vant si de valuri, si nu-ti pasa de nimic. La nord trebuie sa-ti pese, sa-ti pese de atat de multe ca devine obositor.
Pai tu nu intelegi ca e gugal???
GUGAL, GUGAL dar cu sudul cum ramane?

congrats mike

Leave a Reply