Geamantanul cu ganduri Rotating Header Image

California Dreaming

Mi-am adus parintii in vizita pe aste taramuri sa vada si ei nevazutul. S-au bucurat, s-au minunat, ca “nemaipomenit”, ca “nemaiauzit” dar “tot mai bine e acasa”. Pai de ce, mama? Tata, parca mai rapid asimilat, a rupt-o si pe engleza de cateva ori. Mama s-a luat la vorba cu femeia de serviciu a vecinei si chiar daca nici una nu intelegea graiul celeilalte au pus de-o barfa ca, pana sa ma ridic eu din letargia-mi ce ma cuprinse in aste zile, mama a intrat triumfatoare inauntru si m-a anuntat ca domnisoarica de da cu mopu’-n vecini are prieten cu firma in Constanta, desi ea e din San Salvador. Pai bine mama, de aia te-ai dus tu sa-mi scuturi presul de la usa, sa-ti faci prieteni de prin America Centrala?

Cum spuneam mi s-a pus asa de o lene proverbiala si de toata jena in ultimele zile, de cand mama a preluat toate initiativele de curatare, improspatare, desprafuire si redecorare a domiciliului iar tata s-a bagat in sculele lui Bebeloi si le-a gasit la toate cate o intrebuintare zilnica si de bun simt. Eu si cu matul din dotare ne-am retras intr-o placuta abstinenta intr-un colt al casei unde toarcem ganduri si adulmecam miresmele si miasmele ce au cuprins spatiul locuibil al asezarii noastre.

Mama nu intelege de ce vecina din dreapta nu da si ea un “buna ziua!” acolo ca pare fata tanara si educata dar se infoaie de placere cand sotul impricinatei ii zambeste larg si o “hello”-uieste asa cum se cuvine. Si mirarile continua. Mi-e greu sa explic de ce nu e acolo un chiosc mic langa casa noastra de unde sa luam ca tot omul o paine, o drojdie sau un ou daca nevoile o cer. Incerc sa o conving pe mama ca, desi cashier lady la magazin ii zambeste larg si ii face toate urarile de bine, nu are nevoie de reteta ei de supa de gulii. Dezbatem apoi problema cainilor impinsi in carucioare pentru patrupede, a fatucilor imbracate in treininguri prin mall, a trotuarelor pustii si de ce n-am si eu un dulap unde sa tin ceapa si cartofi.

One Comment

  1. Monica says:

    That was an awesome blog post, Carina. Truly. Very clever!

Leave a Reply