A Suitcase of Thoughts Rotating Header Image

Un minut de savoare

Am sarbatorit recent Craciunul (e interesanta temporalitatea evenimentelor din viata mea si felul in care se inghesuie toate sa se intample cat mai recent).

Din motive independente de dorinta, vointa si mofturile mele, l-am sarbatorit aici, in tara de unde Craciunul ne venea an de an prin intermediul televizorului, incarcat de jingle bellsi, reni zburatori si pachete pefecte cu funde mari sub brazi perfecti cu infinite luminite. Perfecte, evident!

Am plecat cu Bebeloi ( jumatatea mea responsabila cu echilibrul si sanatatea mentala a relatiei ) sa achizitionam bradul perfect asa cum o cere demnitatea de beneficiari ai craciunului perfect. In drum spre locatia de unde aveam sa ne procuram bucuria craciunului, imi vine in minte site-ul romanesc pe care l-am google-uit intamplator zilele astea si care invita atat de frumos la petrecerea unui craciun savuros.

“Vreau si eu din ala”, imi zic.

Ia sa vedem, ce asigura savoarea promisa pe site-ul romanesc?

Bradutul, cadouri frumoase, un foc in semineu, mancare buna, colinzi…

Vanzatorul de braduti perfecti ma intreaba amabil cam  ce marime poarta bucuria sarbatorilor noastre. Ii spun ca marimea nu conteaza dar am vrea un copacel cu savoare, daca e amabil sa ne ajute. Se uita complice la mine si imi face semn cu capul sa-l urmez. Scoate dintr-o stiva de vajnici braduti unul perfect si cu savoarea aferenta si imi spune: cumperi doi si iti dau savoarea gratuit la unul.

“Nu”, ii spun, “unul e deajuns”.

Si apoi ce sa fac cu atata savoare. Ca mai am multe pe lista de cumparat.

Buuun! Am instalat bradul, l-am impodobit, i-am dat nutrienti si apa sa-l tina verde si frumos. Era ceva savoare in aer dar parca nu destula. Ma incapatanez! Fac focul in semineu, “must-have”-ul sufrageriilor californiene. Imi zic ca ceva nu e in ordine, nu prea se face sa-i razi in nas soarelui de afara cu un strasnic foc in propria-ti locuinta dar, daca asa cere reteta savorii , o urmez pas cu pas. Insfac noul pat al matului, il impachetez frumos cu hartie rosie cu clopotei si ii atasez o funda mare si stralucitoare nou-nascutului pachet. Il zvarl sub bradut si continui operatia cu celelalte cadouri pe care imi propusesem sa le aduca mosul in plasele magazinelor de provenienta.

Dar, daca vreau savoare, trebuie sa fac un efort suplimentar.

Asadar, bradut, cadouri, foc in semineu, Stefan Hrusca rezonand HD, sarmalele in crock-pot, piftia la frigider, cozonaci Panettone, un vin aspru trimis de mama… Ce mai, PERFECT!

Doar ca ceva lipseste…

Accesez inca odata site-ul cu pricina. Citesc:

Bradut, foc, funde rosii, clopotei…

Ma invart prin sufragerie scarpinandu-ma in crestetul capului si nu-mi dau seama.

Poate trebuia sa iau al doilea brad. Cine stie, il dadeam vreunui vecin si ramaneam cu extra savoarea.

Leave a Reply